Geitestraat

Beschrijving

Voorheen de zogenaamde "Eerste Vleeshouwersstraat". Smalle verbindingsstraat met gebogen tracé tussen de IJzerenleen en de Bruul, recente aanleg als winkelwandelstraat.

Op de linkerzijde bevinden zich lijstgevels uit de 19de en 20ste eeuw, met overwegend drie bouwlagen en drie tot vier traveeën. Nummer 2: neogotische trapgevel van twee traveeën en drie bouwlagen met overhoeks topstuk. Nummer 6: gecementeerd met steekboogvensters in geriemde omlijsting, op de tweede bouwlaag onder een druiplijst op consooltjes. Aan de overkant bebouwing met gegroepeerde ensembles uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde