Drabstraat

Beschrijving

Straat met gebogen L-vormig tracé tussen Vismarkt en Melaan, eertijds aan de linkerzijde met de Dijle verbonden door middel van een waterstraatje, heden ingenomen door een pakhuis (zie industriecomplex).

Straatbeeld getypeerd door enkele bewaarde oude kernen doch in vervallen toestand, naast 19de-eeuwse rijhuizen zonder veel allure. Nummer 4 met houten uitstalraam uit de 19de eeuw. Vanop de Vismarkt zicht op het fraai pand "De Mol", thans echter geïntegreerd in een industrieel complex. Oostelijke straatzijde achteraan begrensd door de gevelwand van het klooster van de zusters Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde