Middelheimlaan

Beschrijving

Tussen Floraliën- en Beukenlaan, vroeger Wilrijkse Hofdreef, sedert 1912 bij Antwerpen gevoegd en Middelheimlaan genoemd naar het goed "Middelheim" of "Wilrijkse Hof", dat reeds in de 14de eeuw vermeld wordt. Beboomde, gekasseide laan lopend door het Nachtegalenpark tussen zogenaamde Middelheim-Hoog, namelijk kasteelpark met openluchtmuseum voor beeldhouwkunst, en zogenaamde Middelheim-Laag dat aansluit bij Vogelenzang. Ten noordoosten van het park: gebouwen van vroegere Koloniale Hogeschool en Middelheimziekenhuis.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita