Geografisch thema

Lange Van Bloerstraat

ID
11780
URI
https://id.erfgoed.net/themas/11780

Beschrijving

Tussen Kerk- en Sint-Willibrordusstraat; in 1846 werd het deel tussen St.-Willibrordus- en Lovelingstraat, Van Bloerstraat genoemd; het gedeelte tussen Loveling- en Kerkstraat, Pollepelstraat; laatstgenoemde in 1856 ook Van Bloerstraat. Lange Van Bloerstraat vanaf 1860; naamgeving in verband met Jozef Van Bloer (1734-1811), de laatste voorzitter van het bisschoppelijk seminarie, die de hier gelegen oude moestuin van het bisdom Antwerpen aan het Bureel van Weldadigheid schonk. Rijhuizen van twee à drie traveeën en twee of drie bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde of gecementeerde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen. Nummers 44, 50 en 52 met neoclassicistische houten puien.


Bron: PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nc, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lange Van Bloerstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/11780 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.