Edmond De Deynstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de voormalige burgemeester Edmond De Deyn. Loopt in het verlengde van de Despauteerstraat naar de Vlaminckstraat. Eertijds zogenaamd "Kerkhofstraat" die het "Hof van de heren van Ninove", gelegen op de huidige Graanmarkt, met de Middeleeuwse parochiekerk, gelegen ten oosten van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, verbond. Licht gebogen en verbredend tracé. Nieuwe gevels tussen doorsnee-architectuur uit de 19de eeuw met onder meer nummer 6, 13, 36, 55: bepleisterde enkelhuizen met twee of drie traveeën en twee of drie verdiepingen en rechthoekige muuropeningen; nummer 6, houten vensteromlijsting. Enkele oudere kernen met vernieuwde lijstgevel, onder meer nummer 39-41 (zie linker aandak). Straatbeeld voorts getypeerd door verzorgde bepleisterde en beschilderde herenhuizen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle