Hessenplein

Beschrijving

Tussen Oude Leeuwen- en Falconrui. Vroegere straat lopend over Ander- en Leeuwenrui naar de Slijkpoort, sinds de 18de eeuw aangeduid als "Hessenplein". Rechthoekig plein met aan westzijde het "Hessenhuis" en het uitspringend geel bakstenen magazijn '"La Cloche" (eerste kwart van de 20ste eeuw). Oostzijde met eveneens pakhuizen waartussen 19de-eeuwse huizen van drie à vier verdiepingen, gedecapeerde of bepleisterde lijstgevels met rechthoekige of segmentboogvormige vensters in geriemde omlijstingen soms verrijkt met oren (nummers 15, 17, 19, 25 en 29).

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine