Blindestraat

Beschrijving

Van Mutsaertstraat naar Venusstraat. In de 15de en de 16de eeuw was de straat ten noorden begrensd door de blinde afsluitingsmuur van het minderbroederklooster, ten zuiden door de tuinmuren van de Keizerstraat, vandaar de naam "Blindestraat", in de Franse tijd verbasterd tot "Blindenstraat" (rue des Aveugles). Verspringende rooilijn met aan de noordzijde grote panden (nummers 9-11, 13, 15), naast nummer 15 de ruime parking van de Academie voor Schone Kunsten. Zuidzijde: bepleisterde en beschilderde lijstgevels (19de eeuw) met een verspringende kroonlijstlijn.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine