Vredestraat

Beschrijving

In de middeleeuwen zogenaamde "Penstraat". Volgens V. Fris "Pensstraat" genaamd naar de Vleeshalle die eertijds in deze straat stond.

Loopt van de Markt naar de Boelarestraat; gebogen tracé. Op rechterzijde: Bokerstraat, smal hellend straatje uitlopend op de Abdijstraat. Belangrijke straat met heren- en burgerhuizen uit de 18de en 19de eeuw; verschillende oudere kernen. Enkele 19de-eeuwse of oudere panden hebben een deels gewijzigde indeling en/of vernieuwd parement (onder meer nummers 13, 16, 28, 30, 42, 53, 60, 62). Storende nieuwe bouw in het begin van de straat naast nummer 10 en op de hoek met het Bokerstraatje (nummer 41).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle