Kruitmagazijnstraat

Beschrijving

Afgelijnd circa 1902 tussen de Sint-Lievenslaan en de Filips de Goedekaai. Eén gevelwand gelegen tegenover een beboomd plantsoen aan de linker Scheldeoever. Rij van doorsnee neoclassicistische burgerhuizen uit begin de 20ste eeuw (nummer 2-5 en 7). Bepleisterde en veelal witgeschilderde lijstgevels met twee traveeën en drie bouwlagen soms met kelderverdieping. Bredere venstertraveeën met meer uitgewerkte vensteromlijstingen, balkons met ijzeren leuningen of houten erker. Toepassing van kroonlijsten, frontons, consoles, sluitstenen en spiegels met ornamenten als rozetten en rolwerk. Nummers 8, 9 en 10 (gesloopt) opgetrokken in eenheidsbebouwing.