Otegemse steenweg

Beschrijving

Maakt deel uit van de verbindingsweg Zwevegem-Otegem, zie naamgeving. Gelegen in het zuiden van de gemeente en het gehucht Sint-Lodewijk. De weg loopt over het hoogste punt van de gemeente, deel uitmakend van Wulfsberg (grondgebied Zwevegem). Op Zwevegems grondgebied rechtgetrokken en verlengd in Deerlijk circa 1850 zie Atlas Ph. Vander Maelen (1846-1854). Voormalige vestigingsplaats van de graan- en oliewindmolen  "Vereeckens Molen", die in 1875 is afgebrand.

Straatbeeld getypeerd door aaneengesloten bebouwing. Oudste bebouwing gaat terug tot het laatste kwart van de 19de eeuw. Ook veel nieuwbouw (villabouw).

Verschillende kleine burgerwoningen met eenvoudige bakstenen lijstgevels vaak verfraaid door muizentandfries onder meer nummers 58-60, 82-88 en 132. Nummer 102, met achtergelegen werkhuizen onder zaagtanddaken. Nummers 47-49, met vernieuwd interbellumparement getypeerd door de geometrische motieven.

Ter hoogte van nummer 22, elektriciteitskabine.

Auteurs: De Gunsch, Ann