Houtekietstraat

Beschrijving

Straat gelegen in het gehucht Sint-Lodewijk. Doodlopende straat vertrekkende van de Kapelstraat en met westelijk verloop. Maakte vroeger deel uit van de Kapelstraat, sinds 1994 huidige benaming. Het begin van de straat is gelegen in de industriezone aangelegd in het begin van de jaren 1990 en wordt gekenmerkt door bedrijfsgebouwen. Het tweede deel van de straat is landelijk, gekenmerkt door verspreide bebouwing waarvan de volumes reeds weergegeven worden op de Atlas der Buurtwegen (1849), maar thans verbouwd zijn. Op het einde van de straat recente kapel opgetrokken circa 1995 en gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, vervangt een oudere kapel.

• BYTTEBIER F., Een gedeelte van de Kapelstraat heeft een andere naam: Houtekietstraat, in Derlike, nr. 2, 1994, p. 64.
  • DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, onuitgegeven, z.p.

Auteurs: De Gunsch, Ann