Braamakkerstraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé, doodlopend op de Ringlaan. De oudste vermelding dateert van 1849 zie Atlas der Buurtwegen. Straatbeeld getypeerd door aaneengesloten bebouwing. In het eerste deel van de straat bebouwing voornamelijk daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Daarna voornamelijk villabouw uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Verscheidene enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen met eenvoudige bakstenen lijstgevel: nummers 6, 13, 15, 18, 19, 44 en 48. Nummer 51 met bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Nummers 67-73, vier diephuizen met bakstenen topgevels; vernieuwd parement met uitzondering van nummer 67. Ter hoogte van nummer 83, Sint-Ritakapel opgetrokken circa 1960 op het initiatief van het wijkbestuur na een genezing.

• DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, onuitgegeven, z.p.

Auteurs: De Gunsch, Ann