Boelarestraat

Beschrijving

Oude invalsweg. Eertijds zogenaamd "Gheetstrate" uitlopend op de voormalige Boelarepoort, gelegen ter hoogte van de Kloosterstraat.

Straat in het verlengde van de Vredestraat leidend naar Nederboelare. Het eerste gedeelte wordt aan de oostzijde grotendeels ingenomen door de schoolgebouwen van het klooster van Maria en Jozef, uit de 20ste eeuw; de westzijde wordt getypeerd door een kleinschalige bebouwing uit de 19de eeuw, veelal enkelhuizen met twee verdiepingen, gecementeerd of vernieuwd parement en rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle