Sentillenhof

Beschrijving

Sociaal woonproject van eengezinswoningen en appartementen rondom een soort van binnenhof en zich uitstrekkend tussen de Gentpoortvest en de Visspaanstraat. Gebouwd in 1990 naar ontwerp van architectenbureau Sparo op de plaats van het 19de-eeuwse beluik of zogenaamd fort "Centillepoortje", opgericht in 1848 en gesloopt in 1950. Gedenkplaat van inhuldiging op 7 maart 1991 door gemeenschapsminister L.G. Waltniel in aanwezigheid van Burgemeester F. Van Acker en Schepen J. Van den Bilcke.

• ARNOU R., FORMESYN M., Brugge nog sconer? Een wandeling door het hedendaagse Brugge, Brugge, 1989, nr. 3.
  • DEBRABANDERE F., Een nieuwe straatnaam: Sentillehof, in Brugge die Scone, XII, 1990, nr. 3, p. 9.
  • RAU J., De huisvesting van het proletariaat in het 19de-eeuwse Brugge. De Forten, in Brugs Ommeland, 1-4, 1996, p. 40-43.
  • VANDEWALLE A., Sentillehof, in Brugs Ommeland, XXII, 1991, nr. 4, p. 248.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia