Geefsstraat

Beschrijving

Van Schoenmarkt naar Lombardenvest. Eertijds was hier het refugium van de Sint-Bernardsabdij (Hemiksem). In 1582, na de afschaffing van het refugium, besloot de magistraat een straat te openen die de Schoenmarkt rechtstreeks met de Lombardenstraat moest verbinden. De brug over de Lombardenvest, namelijk de Sint-Bernardsbrug gaf haar naam aan de nieuwe straat. De huidige benaming dateert slechts van 1936 en herinnert aan Willem Geefs, beeldhouwer van het Rubensstandbeeld op de Groenplaats. De bebouwing werd vrijwel totaal gesloopt (zie Lombardenvest).

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek