Korte Sint-Annastraat

Beschrijving

Van Molenmeers naar Sint-Annaplein. Zogenaamd naar de nabijgelegen Sint-Annakerk en de beperkte lengte van de straat. Straat doorgetrokken na 1870 met de afschaffing van het Sint-Annakerkhof. Licht gebogen tracé . Bestrating van blauw geglazuurde klinkers.

Begin en einde van de straat worden ingenomen door zijgevels van de hoekpanden nummers 31, 33 bij de Molenmeers, en het Sint-Annaplein nummers 23, 24. Nummers 1-3: eenvoudige lijstgevels van 1875 ter vervanging van een atelier. Nummer 7, een pand met een tuitgevel in historiserende stijl van 1931 in plaats van een stal die vermoedelijk hoorde bij een pand aan het Sint-Annaplein.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 5/1875, nummer 1140/1931.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia