Oost-Proosse

Beschrijving

Van Leestenburg naar Papegaaistraat. In 1972 aangelegd op het grondgebied van de voormalige heerlijkheid van het "Proostsche van Sint-Donaas", dat binnen de stadswallen aan de oostzijde van de stad was gelegen, vandaar de straatnaam Oost-Proosse. Alle woningen dateren uit de jaren 1970.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 171/1970, nummer 336/1971, nummers 779 en 1175/1972, nummers 1073 en 1441/1973, nummers 273, 1159 en 1847/1973, nummers 343, 1121, 1222 en 1295/1976, nummer 25/1977, nummer 573/1978, nummer 2008/1979.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia