Materzeelstraat (Anzegem)

Beschrijving

Landelijke weg vertrekkend van de Vichtsesteenweg, aanvankelijk met recht tracé. De straat maakt ter hoogte van de spoorweg een knik naar het oosten, daar met bochtig tracé lopende tot aan de Stientjesstraat. De oostzijde van de straat behoort tot het grondgebied van Anzegem, de westzijde maakt deel uit van Ingooigem.

De basisbebouwing klimt op tot in de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit dwars op de straat ingeplante arbeidershuisjes zoals onder meer nummer 14 en verschillende hoeves onder meer nummer 34 met vernieuwd woonhuis, stalvleugel met bewaarde vlechtingen in zuidelijke zijpuntgevel. Ter hoogte van nummer 58, wegkapel van rode baksteen met Heilig Hartbeeld en beeld van Maria met kind.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie