Lange Winterstraat

Beschrijving

Bochtige straat gelegen ten noordwesten van de dorpskern, maakt een verbinding tussen de Landergemstraat en de Vichtsesteenweg. Landelijke bebouwing doorbroken door villabouw. De oorspronkelijke bebouwing klimt op tot in de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit boerenarbeidershuizen en kleine hoeves. Nummer 11, hoeve met deels aangepast woonhuis, nummer 13, gecementeerd boerenhuis met vernieuwde delen, naastgelegen roterij met bewaarde bakstenen schoorsteen en nummer 46 met woonhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en schuur met oudere kern getypeerd door vlechtingen in zijpuntgevels.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie