Heuntjesstraat

Beschrijving

Straat vertrekkend aan het kruispunt van de Kruisweg, de Grote Leiestraat en de Vichtsesteenweg. Uitvalsweg naar Wortegem (Wortegem-Petegem, Oost-Vlaanderen). Begin van de straat met recht tracé, vanaf de Heuntjeshoek licht gebogen tracé; vertakking naar het noordoosten ter hoogte van de Reinstraat.

Aaneengesloten bebouwing in het begin van de straat, eenvoudige burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Breedhuizen van rode baksteen, onder meer nummer 11 met vernieuwd schrijnwerk en nummer 15-23 verfraaid door het gebruik van granito, nummer 21 met behouden schrijnwerk. Tevens dieper in gelegen villa's. Landelijk straateinde met verschillende boerenarbeidershuizen, onder meer nummer 55 met vernieuwd schrijnwerk en hoeves.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie