Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig deels gekasseid en gebetonneerd erf. Inrijpoort ten noordwesten, naast het woonhuis.

Ten noordwesten, éénlaags boerenhuis van zes traveeën (nok evenwijdig met de straat), volgens eigenaar daterend van 1757. Licht verhoogde witgekalkte erfgevel op gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen in een gecementeerde en beschilderde omlijsting met neuten en sponning. Steekboogdeur in een gecementeerde en beschilderde omlijsting op neuten met bekronende druiplijst en nisje; later aangebrachte luifel. Straatgevel met kleine, getraliede rechthoekige venstertjes. Steekboogdeur in een beschilderde omlijsting geflankeerd door twee lindebomen.

Ten noordoosten en zuidoosten, stallen met witgekalkte erfgevels op gepikte plint; rechthoekige en getoogde muuropeningen. Veldpoort in de zuidoostelijke vleugel. Recenter dienstgebouw ten zuidwesten.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle