Pastorie Sint-Amandusparochie

Tekst van Pastorie Sint-Amandusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9792)

Dubbelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van 1856. Gebouw van baksteen met bepleisterde en geschilderde voorgevel op geschilderde en deels gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen. Beluikte benedenvensters. Arduinen lekdrempels. Deur in vlakke arduinen omlijsting, bovenlicht met metalen roedeverdeling. Kroonlijst en tandlijst. Zijpuntgevels met leien bekleding. Links en rechts, latere aanbouw van één bouwlaag onder lessenaarsdak; aan de straat, halve trapgevel (vijf trappen), radvenster in bakstenen omlijsting met bakstenen tracering.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle