Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Paulus-Bekering met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9761)

Leegstaand ommuurd dubbelhuis met overluifelde toegangspoort en beboomde voortuin. Vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw; horizontale belijning door middel van puilijst en entablement met gelede architraaf en kroonlijst op modillons. Rechthoekige vensters en getoogde deur, laatstgenoemde in een omlijsting van simili-natuursteen. Linker en rechter bijbouw onder lessenaarsdak. Haaks tegen voorgevel: twee symmetrische, bepleisterde en geschilderde vleugels van drie traveeën, geritmeerd door pilasters en rondboogarcaden; rechthoekige muuropeningen in de spaarvelden.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle