Hoekhuis van 1913

Hoekhuis met afgeronde hoek en twee bouwlagen van drie en één travee respectievelijk aan weerszij van de hoektravee, 1913 gedateerd door middel van faiencetegeltableau. Pseudomansardedak met rechthoekige dakvensters. Lijstgevels opgetrokken uit gele baksteen met picturale verwerking van arduin voor sokkel, muurbanden, dorpels en hoekstenen. Markerende hoektravee uitlopend op dakvenster onder gebogen schilddak; deurvenster op bovenverdieping voorzien van balkon met ijzeren hek en bekroond met faiencetegeltableau. Voorgevel met centrale deurrisialiet onder gebogen kroonlijst verfraaid met getoogd bovenvenster met tussendorpel, faiencetegeltableau en sierlijk bovenlicht. Voorts boogvormige muuropeningen. Kroonlijst op houten modillons.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle