Pastorie Sint-Fledericusparochie

Tekst van Pastorie Sint-Fledericusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9565)

Pastorie met ommuurde voortuin. Dubbelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder schilddak (leien), uit de 19de eeuw. Baksteenbouw op arduinen plint. Aflijnende vlakke hoekpilasters; middenrisaliet uitlopend op topgevel met aandak op schouderstukken. Rondboogvormige muuropeningen. Arduinen lekdrempels. Beluikte benedenvensters met bovenlichten met fraai houtwerk. Deur ingeschreven in kwartholle arduinen omlijsting op neuten, bekronende druiplijst op consoles, bovenlicht met houten tracering. Gekorniste kroonlijst. Beraapte achtergevel met zelfde ordonnantie. Links en rechts aanbouwen met één bouwlaag onder halve schilddaken. Achter de pastorie bevindt zich een Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesgrot met ommegang.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle