Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Onkomenaparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9544)

Pastorie met ommuurde voortuin. Eénlaags dubbelhuistype met vijf traveeën, verhoogd met één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) in 1878, verankerde jaartallen in de linker zijpuntgevel. Baksteenbouw op arduinen plint. Middenrisaliet onder topgevel met oculus. Segmentboogvensters: beluikte benedenvensters, zandstenen hoekblokken wijzen op vroegere kruiskozijnen, arduinen lekdrempels. Bovenvensters met doorlopende onderdorpels. Schouderboogdeur in gecementeerde en geschilderde omlijsting van natuursteen op neuten.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle