Gemeentehuis

Neogotisch gebouw van 1895, naar ontwerp van architect Edouard Bouwens. Bakstenen gebouw van twee bouwlagen, zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met twee dakkapellen met trapgevels. Hoger middenrisaliet uitlopend op een vierkante toren onder torenspits. Breukstenen plint. Lijstwerk grotendeels van arduin. Toren met hoekstenen en platte banden, spitsboogportaal, erboven twee rechthoekige vensters in smal spitsboogveld; drie gekoppelde lancetvensters in elke torenzijde; fries van overkragende spitsbogen onder houten kroonlijst; ingesnoerde spits, trapgeveltje in elke zijde, met spitsboogvormige galmgaten. Lijstgevel met muurbanden; rechthoekige vensters op de bovenverdieping gelegen in spitsboogvelden met driepasmotief: doorgetrokken lek drempels met afzaat. Steekboogvormige inrijpoort links. Achtergevel met dakkapellen (trapgevels); steekboogvormige benedenvensters; rechthoekige bovenvensters in spitsboogvelden. Rechte muizentandfriezen lijnen de gevel af.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle