Oorlogsmonument

Monument voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, gelegen binnen een omheind perkje vóór het gemeentehuis. Het betreft een bronzen beeld van een soldaat die geholpen wordt door zijn krijgsmakker.

Het beeld draagt dezelfde inscriptie als het portretreliëf van burgemeester Wittouck op het gemeentehuis, in het bijzonder J. Baudrenghien en werd in hetzelfde atelier vervaardigd, de "Fonderie d'art/ Léon Orban/ Bruxelles".

De massieve natuurstenen sokkel draagt naast de platen met vermelding van de slachtoffers ook het opschrift "De gemeente/ St-Pieters-Leeuw/ aan hare stryders".

Auteurs:  Kennes, Hilde