Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9065)

Gelegen in een beboomde tuin van de straat afgesloten door muur en hek. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (mechanische pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Baksteenbouw met verwerking van zandsteen voor plint en hoekblokken. Steekboogvensters, beluikt op de begane grond, voorzien van nieuwe arduinen lekdrempels en vernieuwde hanenkamlateien. Steekboogdeur in een met druiplijst bekroonde rechthoekige omlijsting; volgens pastoor vroeger wapenschild boven de deur. Recente daklijst. Gelijkaardige, witgekalkte achtergevel.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle