Boerenhuisje

Boerenhuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, cementpannen), uit het laatste kwart van de 18de eeuw, aangepast in in de 19de eeuw. Baksteenbouw; gecementeerde en beschilderde voorgevel op arduinen afgeschuinde plint. Voorheen beluikte rechthoekige vensters onder druiplijst. Segmentboogdeurtje in omlijsting van gesinterde baksteentjes onder gebogen druiplijst. Aangepaste achtergevel.

Rechts, in het verlengde van het boerenhuis, twee rechthoekige poorten. Verder bakstenen aanhorigheden uit het laatste kwart van de 19de eeuw, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle