Parochiekerk Christus-Koning

Tekst van Parochiekerk Christus-Koning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200588)

Kruiskerk van gele baksteen met verwerking van arduin, in 1935- 1936 door architect Voutquenne gebouwd. Het vrij lage schip met transeptarmen en koor met zevenzijdige sluiting, staat in contrast met de hoge, slanke toren, sterk verticaliserend geritmeerd, onder koepelbekroning. Vlakke gevels, gemarkeerd door de geometrische volumewerking der lage zijbeuken en rechthoekige portalen, en door het lijnenspel der vensters.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda