Boerenhuisje

Boerenhuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldaken, met linker dak iets uitstekend boven het rechtse (nok loodrecht op de straat, golfplaten); binnenin jaartal 1699 op de schouw; oude kern aangepast in de 19de eeuw. Baksteenbouw. Witgeschilderde voor- en zijgevels op gepikte plinten. Beluikte vensters, rechts, houten kruiskozijn, links, verankerd houten bolkozijn, verder segmentboogvensters. Twee segmentboogdeuren in omlijsting van gesinterde baksteentjes onder gebogen druiplijstje. Grosso modo blinde achtergevel, een rechthoekig beluikt venster. Rechts, zijpuntgevel aan de straatkant, versteende vakwerkbouw, rechthoekige beluikte vensters onder houten lateien.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle