Sint-Lievenskapel

Op een helling gelegen neogotische kapel met vier traveeën en driezijdige koorsluiting, onder leien zadeldak met spitse ruiter, uit eind 19de eeuw; jaartal 1680 op imposten van rondboogdeur (hergebruikt materiaal). Baksteenbouw op gecementeerde, afgeschuinde plint; aflijnende overhoekse baksteenfries. Traveeën gemarkeerd door steunberen met versnijdingen. Puntgevel met traditioneel rondboogdeurtje in zandsteen (hergebruikt materiaal). Voorgevels, zijgevels en koor met spitsboogvensters in omlijsting van siergevelsteen, ramen in ijzeren harnas. Blinde koorsluiting. Linkerzijgevel met segmentboogdeur in omlijsting van zandsteen, trapezoïdale sleutel. Blinde koorsluiting met Christus aan het kruis

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle