Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Gertrudisparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9000)

Pastorie, met voortuin. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (pannen) voorzien van gesmeed ijzeren klokkenruiter, met uitzicht uit de 19de eeuw. Beraapte lijstgevel. Steekboogvensters in een vlakke bepleisterde omlijsting, met arduinen lekdrempels en toegevoegde rolluikkasten op de benedenverdieping; gelijkaardige maar geprofileerde omlijsting op de bovenverdieping. Steekboogdeur in een bepleisterde rechthoekige omlijsting; geometrische ijzeren roedeverdeling in het bovenlicht. Recente kroonlijst. Aandaken en muurvlechtingen. Recente bijgebouwen links.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle