Driekwart vrijstaand burgerhuis opgetrokken in eclectische stijl met vage neotraditionele inslag van circa 1921-1922; gelegen in een omringende en beboomde tuin afgesloten door een grille op een lage hardstenen sokkel. Onregelmatig grondplan van drie plus drie traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde pseudo-mansardedaken (leien en mechanische pannen).

Gele baksteenbouw met veelvuldige verwerking van blauwe hardsteen voor onder meer venster- en deuromlijstingen, cordons, overhoekse pinakels, boog- en sluitstenen. Gevels verticaal geleed door gevelhoge pilasters en hoger opgetrokken dakvensters onder pseudo-trapgeveltjes en horizontaal geleed door muurbanden en cordons. De hoger opgetrokken venstertraveeën hebben een driezijdige erker met bekronend balkon op de begane grond en een half rond balkon ter hoogte van het dakvenster.

Al dan niet gekoppelde rond- en korfboogvormige muuropeningen in hardstenen omlijstingen met negblokken en sterk geprofileerde sluitstenen. Oorspronkelijk houten schrijnwerk met roedeverdeling in de bovenlichten en omlopende houten kroonlijst op vlakke consooltjes.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Wemmel: 1921-22/29.

Auteurs:  Van Damme, Marjolijn