Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Antoniusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8962)

Pastorie met ommuurd voortuintje. Dubbelhuistype met twee bouwlagen van drie traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, leien) met klokkenruiter, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met vlakke gecementeerde banden op breukstenen plint. Sierlijke muurankers. Begane grond met aflijnende overkragende segmentboogfries. Middenrisaliet uitlopend in getrapte dakkapel. Rechthoekige muuropeningen ingeschreven in segmentboognissen. Arduinen lekdrempels. Kroonlijst op consoles. Achtergevel met zelfde ordonnantie. Links, aanbouw met één bouwlaag en één travee onder lessenaarsdak.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle