Windmolen en molenaarswoning

Tekst van Stenen windmolen Ter Rijst en molenaarswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8930)

Witgeschilderde, bakstenen windmolen uit de 18de eeuw, ook wel Rijstmolen genoemd. Grondzeiler; buitenkruier met deels bewaarde molenkap en wieken; heden omgebouwd tot woonhuis.

Molenaarshuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Gecementeerd en beschilderd verankerd gebouw van baksteen op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen in geschilderde omlijstingen.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle