Pastorie Sint-Goriksparochie

Tekst van Pastorie Sint-Goriksparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8838)

Pastorie met ommuurd en beboomd voortuintje. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (kunstleien) met klokkenruiter; gecementeerde en beschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw. Muurankers met kram en krul duiden on een oudere kern. Rechthoekige benedenvensters en getoogde bovenvensters, telkens ingeschreven in een vlakke omlijsting met arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in een geprofileerde hardstenen lijst op neuten, aansluitend bij vereenvoudigd laatclassicisme; houten waaier met schelpmotief. Puilijst; gevelbekroning door kroonlijst op klossen.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle