Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8676)

Alleenstaand dubbelhuis met ommuurd voortuintje; twee bouwlagen van drie traveeën onder schilddak (leien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel afgelijnd door lisenen en baksteenfries met drupmotief. Middenrisaliet uitlopend op puntgeveltje met oculus en houten windborden onder zadeldak met klokkenruiter. Getoogde vensters met arduinen lekdrempels; beluikte benedenvensters afgelijnd met een natuurstenen band. Rondboogdeur in vlakke omlijsting, opgenomen in spitsboogvormige nis. Links, éénlaagse aanbouw onder lessenaarsdak.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle