Kapel van de Ommegang van de Zeven Weeen van Maria

Tekst van Ommegang van de Zeven Weeën van Maria (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8665)

Oudste kapelletje van de Ommegang van de "Zeven Weeën van Maria", opgericht door de Broederschap der Zeven Weeën, gesticht in 1629. Zandstenen kapelletje op sokkel met gewelfde en gecanneleerde rechtstanden; bas-reliëf, de kruisdraging van Christus voorstellend, geflankeerd door pilastertjes onder driehoekig fronton. Een verweerd opschrift vermeldt: "het Cruys draghen Christi, 1655".

De overige kapellen in de Kampstraat en de Kerkstraat zijn recent vernieuwd.

• DE POTTER F. - BROECKAERT J. 1896: Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, reeks V, deel III.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle