Sociale huisvesting

Tekst van Sociale huisvesting van 1964 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85222)

Drie huizenblokken met in totaal veertig woningen gebouwd door de "Samenwerkende Vennootschap Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen" in 1964 onder leiding van de Eeklose architecten Paul Bekaert en Louis Geirnaert, volgens bouwvergunning van 1962. Sociale woningbouw met begraasde voortuintjes in groene omgeving. Twee straatwanden opgetrokken in verspringende bouwvolumes met twee of vier huizen. Woningen van twee bouwlagen onder platte daken. Kleurrijke afwerking door gebruik van breuksteen op de gelijkvloerse verdiepingen, gevelbepleistering voor de bovenbouw en deur- en vensterpanelen in verschillende kleuren. Kubistische vlakverdeling van de gevels, gekoppelde deuren en vensters, typerend voor de jaren 1960.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen