Muziekkiosk

Muziekkiosk opgesteld midden het gekasseide dorpsplein. Volgens mondelinge overlevering uit Baasrode afkomstige muziekkiosk, in begin 20ste eeuw op initiatief van de burgemeester via het Baasrodeveer overgebracht naar Moerzeke. In de jaren 1970 gerenoveerd met behoud van het oorspronkelijke ijzerwerk. Zeshoekige kiosk op gemetste sokkel van baksteen met omlijstende banden en hoeken van zandsteen. Elegant skelet van geklonken ijzer met bouten. Hoekstijlen bovenaan onder het dakspant zoals gebruikelijk voorzien van sierstukken met decoratief krulwerk. Eenvoudige opengewerkte fijne ijzeren balustrade aan de voorzijde onderbroken voor betonnen toegangstrap. Laag hellend tentdak met houten onderdak en afgewerkt met een gegolfd uitgesneden houten dakrand. Daknok bekroond door een sierpin.

• Informatie verschaft door W. Laget, Moerzeke.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena