Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Tekst van Geheel van twee meergezinswoningen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83975)

Meergezinswoning met gele bakstenen lijstgevel verlevendigd met azuurblauwe bakstenen, van drie traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak, in het eerste kwart van de 20ste eeuw te dateren.

Benedenverdieping, met arduinen plint, zonder brede, vlakke puilijst en symmetrisch geopend door een winkelraam en deur onder ijzeren I-balk met bevestigingsbouten in rozetvorm.

Bovenverdieping met licht vooruitspringende en licht gewelfde middentravee, overeenkomend met de traphal, vandaar lager geplaatste smalle vensters.

In de zijtravee brede rechthoekige of licht getoogde vensters met lekdrempels; afwisseling in de ontlasting: vlakke latei op klosjes, hanenkam, gekleurde ontlastingsboog of licht geprofileerde latei.

Houten kroonlijst met klossen, gestut door gekoppelde modillons, uitgewerkt in balustervorm.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek