Calvarieberg

Bij het begin van de straat namelijk op de leuning van de voormalige Wilde Zeebrug staat een Calvarie opgericht in 1710; verdwenen onder de Franse bezetting, maar teruggeplaatst in 1814; in 1859 hersteld door beeldhouwer J. Peeters.

Kruis en Christusbeeld zijn voor het ogenblik (1971) verdwenen maar zullen binnenkort vervangen worden door een kopie van polyester; beelden van Maria en Johannes, geflankeerd door twee grote knielende engelen; voetstuk versierd met voluten gedateerd MDCCX; beelden en sokkel zijn beschilderd. Een deur in de sokkel verleent toegang tot de rui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek