Huizenblok in neobarokstijl, gedateerd 1887

Tekst van Neobarokke burgerhuizen, gedateerd 1887 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83701)

Huizenblok in neobarokstijl, gedateerd 1887 door middel van een gevelsteen op nummer 66. Nummer 62 gesloopt. Bestaande uit een hoekhuis (nummer 62) met rechter zijgevel van twee traveeƫn, en drie rijhuizen van een travee, en elk twee bouwlagen, onder steil zadeldak (leien). Opvallende dakvensters met in- en uitgezwenkte top, frontonbekroning met bolornament boven de rijhuizen. Hoekhuis met drie getrapte dakkapellen en een met in- en uitgezwenkte top boven de hoektravee. Bakstenen lijstgevel, horizontaal geleed door omlopende natuurstenen banden en kordons. Rechthoekige muuropeningen met ontlastingsbogen en blinde boogvelden, bovenverdieping met drielichtskozijnen. Borstweringen met sierankers en cartouchevormige gevelstenen.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke