Vakwerkhoeve

Hoek Sitsingen. Langgestrekte hoeve uit midden 19de eeuw, in 1844 nog niet aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen.

Ordonnantie: woonhuis - stal. Zes of zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder vrij steil zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), met een aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen elke zijgevel. Overpleisterd stijl en regelwerk met lemen vullingen, plaatselijk versteend. Ankerbalkgebint op een bakstenen stoel. Het woonhuis heeft een indeling met de gang tussen stal en woonhuis, en links van de gang de twee kamers met stookplaats in de scheidingsmuur. Twee beluikte vensters, waarvan één een bolkozijn, een woonhuisdeur en een staldeur met een laadvenster erboven. De achtergevel is vrijwel volledig versteend.

Aan straatzijde een sterk gerestaureerd bakhuis met bakoven onder zadeldaken (Vlaamse pannen) van vrijwel volledig versteend stijl- en regelwerk.

Het geheel is aan beide straatzijden met een haag afgesloten, het erf is toegankelijk via een recent hek .

Auteurs:  Schlusmans, Frieda