Windmolen

De zogenaamde "Bosterhoutmolen" of "Coeleweymolen" is afkomstig uit Meulebeke. Van 1765-1766, zie opschrift standaard "IHS/ IOANNE/ S VANDER/ SCHEVRE/ ANNO/ 1765" en opschrift op latei boven de ingang "IOANNE VANDER SCHEVRE/... 1766". In 1980 afgebroken wegens de aanleg van een weg en sinds 1994 in Brugge heropgebouwd. Standaardmolen op vier teerlingen, op een berg. Verticale beschieting aan zij- en voorkant, houten leien aan de windweeg en op de kap.

Interieur. Maalzolder met haverpletter. Steenzolder met twee koppels maalstenen.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, dossiers DW000158, DW000567, DW000174, DW000135.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 32/1904.
  • BEERNAERT B. 1994: Open Monumentendag Vlaanderen. Monumenten van vervoer(ing), Brugge, 32-38.
  • CONSTANDT L. (ed.) 1975: Brugge, Herwonnen schoonheid, Tien jaar monumentenzorg te Brugge, Tielt, 237-243.
  • DEVLIEGHER L. 1984: De molens in West-Vlaanderen, Tielt, 132-149 en 310-313.

Auteurs:  Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia