Windmolen De nieuwe Papegaai

Tekst van Windmolen De nieuwe Papegaai (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83162)

Op standaard staat: "GHEMACKT/ DOOR/ C.-L./ BULTEEL/ IN HET/ IAER/ MDCCXC". In 1970 overgebracht van Beveren-aan-de-IJzer en heropgebouwd op ongeveer dezelfde plaats als de stenen oliewindmolen (1827-1893). Roeden van 1971. Herschilderen van de molen in 1992. Standaardmolen op gesloten ondergedeelte, op een nieuwe berg. Verticale beschieting op voor- en zijkanten, kunstleien tegen de windveeg en op de gebroken kap.

Interieur. Oorspronkelijk voorzien van drie koppels maalstenen, de buil en de haverpletter. Thans voorzien van voorwiel, ijzerbalken en tussenzoldering.

Auteurs:  Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia