Windmolen Van Der Haegen

Houten standaardmolen die verschillende malen werd verplaatst (Mere -Nieuwerkerken - Mere) van 1771, jaartal af te leiden uit een inscriptie op een dwarsbalk die eveneens de naam van de bouwer vermeldt: Doet elck u werck - ik 't mijn / I - D -Backer wou mij alsoo stellen. IJzers met jaartal 1632 verwijst naar de vroegere molen waarvan materiaal werd hergebruikt. Tot 1780 eigendom van de paters Jezuïeten van Aalst, waarna eigendom van de molenaarsfamilies van Landuyt (1780-1921) en Van der Haegen.

• D'HOKER A. 1962: De Windmolen Van der Haegen, Mededelingen van de heemkundige Kring II.3 (juli), 38-39.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle