Pastorie Sint-Pieters-Bandenparochie

Tekst van Pastorie Sint-Pieters-Bandenparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8192)

Pastorie uit de 19de eeuw met voortuintje en hekwerk op bakstenen muurtje en voorts ommuurd aan zuidelijke kerkzijde. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met klokkenruitertje. Witgeschilderde bepleisterde lijstgevel. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels. Latere rolluikkasten. Rechthoekige deur met ijzeren bovenlicht in een arduinen omlijsting met geprofileerd beloop onder een driehoekig fronton; geometrische ijzeren tracering in het bovenlicht. Linkerzijgevel voorzien van twee oculi, een rechthoekig en twee gekoppelde rondboogvensters met druiplijstjes. Links en rechts, éénlaagse aanbouwen van telkens één travee onder lessenaarsdak (leien); radvenster in de voorgevel.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle